• To collection
    • New Corporate Centre for Novo Nordisk

      Henning Larsen Architects has designed a new corporate centre for Novo Nordisk in collaboration with SLA landscape architects and the engineering company Alectia. The corporate centre will be situated in Bagsværd, Denmark, and will house the company‚Äôs top management and 1,100 administrative employees.

    • The architecture is characterised by clean simple lines and creates optimum conditions for the users with its both functional and sustainable design. The new corporate centre consists of two office buildings situated in a green and attractive landscape, inspired by the Danish scenery. The landscape design provides the users with a stimulating green environment and ensures an inseparable contact between the buildings and the green surroundings. The largest cylindrical office building which covers six floors and a total of 32,500 m2 houses a number of shared functions. The complexity of the insulin molecule has been a great source of inspiration for the design. Thus, the helix structures of the molecule have inspired the round shape and atrium of the building. The other wedge-shaped building rises up four floors and covers a total of 17,700 m2. It has its own unique expression but beautifully adapts to the hilly landscape and relates to the circular main building.

    You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection