Gentofte Central Library

Cultural

44/55

 
 
 
 
 

The northern and southern main entrances are connected by a walkway, which widens into an open foyer area with information services, an exhibition area etc. A reading room, laid out like a winter garden at the northern main entrance, affords a view of the surrounding park.

The lending department, which is provided with roof lights, is located centrally in the building, next to the children’s lending department and the art library. The open, double-height room with roof lights provides access to a small lecture hall.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Gentofte, Denmark
Client: Municipality of Gentofte
Gross floor area: 7,500 m2
Year of construction: 1984 - 1985
Type of assignment: First prize in invited competition

Location

Map_Denmark_Copenhagen.png
  • Gentofte, Denmark

Contact

Lead Design Architect, Architect MAA
tt@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3030
download vCard