Danish Design Centre

Cultural

33/55

 
 
 
 
 

Height and rhythm of the front building facade follow the other buildings of the boulevard. As to design and materials, it is quite different. A number of open, flexible floors, which, combined with the facade columns, form a sharpcut grate, are flanked by service cores facing the neighbouring buildings. This structure is emphasized by the open facade of the building, and further, by the middle section, which is accentuated by the advanced glass screen.

The public rooms are located on the two lower floors: reception desk, show rooms, shop, and café. On the second floor is a large conference roo. This location makes it possible to use the balconies, the atrium, and the design gallery as seating areas and exhibition space.

Offices are located on the top floors. The design of the facade allows for natural ventilation, whilst absorbing noise from the boulevard. At the same time, it offers a magnificent view of Tivoli through glass panels of full floor height, without the risk of heating up the building.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Copenhagen, Denmark
Client: Danish Design Centre
Gross floor area: 3,500 m2
Year of construction: 1997 - 1999
Type of assignment: First prize in invited competition

Location

Map_Denmark_Copenhagen_Negative.png
  • Copenhagen, Denmark