Roskilde University Centre, phase 1

Educational

27/39

 
 
 
 
 

Viewing from the outside, the L-shaped building stands out like a fortification ready to absorb the untrimmed nature, whilst, at the same time, opening up to direct access to the landscape.

To the east, on the highest part of the area, the building is two storeys high, and to the west, three storeys, enabling views to the hills beyond. Compared to the facade facing the campus, the facade facing the landscape is more closed, with traditional windows.

The square building is the last in a sequence of three for the Faculty of Arts. Its volume corresponds to the two other buildings, creating a homogenous sequence between these and yet its details create a link between old and new.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Roskilde, Denmark
Client: Danish Ministry of Education
Gross floor area: 11,000 m2
Year of construction: 1996 - 1999
Type of assignment: Best project in invited competitioin

Location

Map_Denmark_Roskilde.png
  • Roskilde, Denmark

Contact

Senior Project Manager, Architect MAA
ne@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3003
download vCard