Max Planck Institute

Educational

28/39

 
 
 
 
 

The institute compares to two parallel ‘warehouses’ creating a space between them. The buildings are covered with a bright, nordic sandstone. Natural light cuts through the building volumes and into their internal court yard. The central room has light, transparent facades facing both the city and the river.

The staggered gables form a characteristic profile towards the river, and together with the open central room they express the active meeting points of the building. The offices offer of a more rational, clear-cut expression.

The three conference rooms placed in a separate volume suspended into the large central room add an architectural accent - an urban focus point on the river bank.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Rostock, Germany
Client: Max Planck Gesellschaft zur Förderung der Wissenschaften e.V.
Gross floor area: 6,800 m2
Year of construction: 1996 - 2003
Type of assignment: First prize in international competition

Location

Moesgaard_Museum_FORSIDE10.jpg
  • Rostock, Germany

Contact

Lead Design Architect
tt@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3030
download vCard