Follo Hospital

Healthcare

12/12

 
 
 
 
 

The site plan reflects and makes the most of the topographic nature of the area. The largest units are placed on the ridge of the site, whereas the smaller units of the psychiatric ward are placed in the lower part of the terrain. These are proportioned to enter into the context of the existing buildings and the park.

The concept is to create the perception of a very close interplay with landscape. Consequently, in large parts of the building complex, the landscape is drawn under or between buildings.

In places where the relation to the landscape needs to be enhanced further, facades are designed in floor-to-ceiling glass, and thus letting the buildings absorb the landscape. Landscape and light may be perceived as an ever-changing decoration subject to the course of the day and the time of the year.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Ski, Norway
Client: Municpality of Akershus
Gross floor area: 67,000 m2
Year of design: 2000 - 2000
Type of assignment: First prize in invited competition

Location

Map_Scandinavia_Ski_Negative.png
  • Ski, Norway

Contact

Partner, Architect MAA
ls@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3018
download vCard