A.P. Møller Maersk - extension of headquarters

Commercial

37/40

 
 
 
 
 

Part of the extension has the same the height as the original headquarters whilst the opposite part, ie the Amaliegade facade, matches the height of the adjacent building housing the Ministry of Energy. A low glass building connects the angular building and the existing headquarters.

The new buildings and the existing canteen terrace surround a grass-covered courtyard. The line between the courtyard and the terrace is marked by roof lights fitted in a plinth above two auditoriums. Office areas allow for flexible office landscapes.

The facades are covered with light natural Gotland stone, whilst windows are made of sand-blasted aluminium with glass in a neutral grey colour. Inside surfaces are light wooden panels, painted walls and floors in grey colours. Partition walls in offices are flexible, made of glass, wood and aluminium matching the colours in the rest of the building.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Copenhagen, Denmark
Client: A.P. Møller Maersk
Gross floor area: 11,500 m2
Year of construction: 2003 - 2004
Type of assignment: Commission

Location

Map_Denmark_Copenhagen.png
  • Copenhagen, Denmark

Contact

Senior Project Manager
kt@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3028
download vCard