Concert Hall for The Danish Broadcasting Corporation

Cultural

39/55

 
 
 
 
 

The design of the entrance space is inspired by the landscape and the new urban quarter of Ørestad. From the parking area and the elevated metro station, the design creates a grandiose, rhythmical sequence with ramps and stairs leading in between the crystal shapes of the minor music halls towards the musical experience in the grand concert hall.

Surrounded by a double shell, the concert hall appears as a wooden sculpture inside an external ceramic shell. Towards the foyer, the wooden shape of the concert hall - built as a mighty instrument - is exposed by a cut in the outer shell.

The interior of the concert hall is designed like a ‘vineyard’- a cult place where musicians and audience are united in their

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Ørestad, Denmark
Client: Danish Broadcasting Corporation
Gross floor area: 25,000 m2
Year of construction: 2001 - 2001
Type of assignment: International competition

Location

Map_Denmark_Copenhagen.png
  • Ørestad, Denmark

Contact

Partner, Architect MAA, MNAL
ptj@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3025
download vCard