Hørsholm Parish Community Centre

Cultural

32/55

 
 
 
 
 

The four biggest rooms are concentrated in a building volume, which, like a large nave, is placed in the middle of the house. This volume includes the main staircase and the lift connecting the four f loors of the community centre. A side aisle with the other small rooms is placed on either side of the nave of the community centre; seen from above, they form a distinctive cross.

Inside, the building is characterized by daylight from roof lights and facades and by the adjacent sunken, rich garden behind the building, with flowers and scents forming a contrast to the strict, simple park space of the riding ground.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Hørsholm, Denmark
Client: Hørsholm Parochial Church
Gross floor area: 1,200 m2
Year of construction: 2006 - 2008
Type of assignment: Best project in invited competition
Landscape Architect: SLA
Photo: Kontraframe

Location

Map_Denmark_Hoersholm.png
  • Hørsholm, Denmark

Contact

Partner, Architect MAA, MNAL
ptj@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3025
download vCard
Head of Communications
ffe@henninglarsen.com
Phone: +45 8231 3160
download vCard