Queens Corner

Commercial

29/40

 
 
 
 

In both local and city planning context the building comprises an architectural challenge to the surrounding newer buildings. It creates a volume that is considered a multidimensional sculpture with a façade that is both harmonic and at the same time varied.

It is designed with uniform and exclusive materials and avoids creating a back and façades of lower priority.

The building comprises one volume with two cuts creating a S-shaped sculptural figure with volumes that respects the northern and northwestern scale of the city. The ground floor comprises the massive volume partially undercut with a light recessed glass façade that appears light, transparent and welcoming. These areas are also used for marking entrances and exits.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Herning, Denmark
Client: KPC Byg
Gross floor area: 8,000 m2
Year of construction: 2007 - 2009
Type of assignment: Commision

Location

Map_Denmark_Herning.png
  • Herning, Denmark