Sydporten

Commercial

19/40

 
 
 
 
 

The building takes the shape of the delimitation of the street and its dynamic design enhances the experience of a vibrant cityscape. The design creates a beautiful, curvy motion in the infrastructural landscape.

Towards the south the offices will have a view of the South Gateway’s interior landscape space with small gardens and terraces and the offices towards north will have a view of Sluseholm Harbour.

The facade along Sjællandsbroen and towards Bådehavnsgade will have a rhythmic course in copper with vertical glass bands. Copper is a material that will turn more beautiful as the years go by in the rough weather by Sjællandsbroen. The first stage of the project comprising 24,000 m2 has been constructed.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Copenhagen, Denmark
Client: Sydporten
Gross floor area: 40,000 m2
Year of construction: 2007 - 2009
Type of assignment: Commission

Process and collaboration

Process and collaboration

The project has been developed in a close collaboration with the client and contractor and Henning Larsen Architects has been contractually bound to the client, Sydporten A/S.

From the detailed design to the construction phase, the project has been subject to a turnkey contract where the same contractor has also acted as client.

This special form of organisation has provided the project with the very best conditions from the beginning in relation to usability, construction, responsibility and financial management.

Location

Map_Denmark_Copenhagen.png
  • Copenhagen, Denmark

Contact

Partner, Architect MAA, Design Director DK / SE /F
sop@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3076
download vCard