Psychiatric Care Unit

Healthcare

6/12

 
 
 
 
 

The building integrates the entire hospital area into one efficient and modern facility with a strong identity – which will provide the University Hospital with a stronger connection to the town centre in the future.

The architectural design of Psykiatrins Hus is based on the unique scenery of the adjacent park. The large green and hilly spaces of the park are extended into the building to achieve a natural, recreational space and intimate, safe environment for the users all year round.

Everywhere, the green spaces are designed to encourage relaxation or activity – with the overall objective of creating a clear and attractive connection between the interior and exterior.

With its variety of spaces and stimuli, Psykiatrins Hus ensures a good treatment environment for patients and a healthy and safe work environment for employees, researchers and students. In addition, the layout of the building promotes close contact and dialogue between patients and staff.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Uppsala, Sweden
Client: Landstinget, Uppsala Län
Gross floor area: 30,000 m2
Year of design: 2007 - 2007
Type of assignment: Competition, 2007

Location

Map_Skandinavia_Uppsala.png
  • Uppsala, Sweden

Contact

Partner
ls@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3018
download vCard