Västra Dockan

Masterplans

12/28

 
 
 
 
 

The large old halls give the area a special atmosphere, which has not been applied in the surrounding urban space up until now but which will contribute to creating a dynamic and eventful area with a high level of activity in the future.

In order to adapt the area to human scale, the area surrounding the large halls have been scaled down just as the lower floor is made more open in several places to achieve a better connection with the open outdoor spaces. The new buildings will have their own character and a shape that will help to scale down each individual building.

Focus has been on encouraging social community. Therefore, the urban plan comprises a variety of open spaces.

Water offers special experiences, which is why water has been incorporated into the area in a variety of ways – either as small pools or as large the large water steps south of the media school. To the north, water is used as the main identity-creating element of the new area with a focus on sports activities and recreational areas.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Malmö, Sweden
Client: Malmö City & Dockan Exploatering AB
Year of design: 2008 - 2008
Type of assignment: Invited competition

Location

Map_Skandinavia_Malmoe.png
  • Malmö, Sweden

Contact

Partner, Architect MAA, Design Director DK / SE /F
sop@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3076
download vCard