• Ny tysk opgave til Henning Larsen

    Henning Larsen Architects har vundet konkurrencen om et nyt forskningsbyggeri til Center for Solenergi og Hydrogenforskning i Stuttgart. Centret er et af Tysklands førende forskningsinstitutter og beskæftiger sig med vedvarende energi.

  • Det nye forskningsbyggeri i Stuttgart er designet som et netværk af mindre enheder for et imødekomme ønsket om en arbejdsplads med stor fleksibilitet - som en dynamisk ramme om centrets arbejde med forskning og innovation.

    ”Netværksstrukturen i det nye forskningsbyggeri giver stor frihed til at ændre og udvide”, fortæller designdirektør Louis Becker, Henning Larsen Architects. ”Bygningen er rationel og tænkt i moduler. Det giver mulighed for at skabe visuel kontakt på tværs af atrierne og grønne oaser, hvor forskerne kan arbejde og mødes uformelt.”

    Bygningen er nænsomt indpasset i omgivelserne og har forskellige højder, der forholder sig til byen og naboerne. Den skaber en ny, markant indgang til Stuttgarts teknologipark og synliggør den forskning, der finder sted her.

    ”Vi glæder os til dette samarbejde. Forskerne, der skal bo i byggeriet, er blandt verdens førende indenfor deres felt, bæredygtige teknologier og energiformer. Forskningen er integreret i bygningens facade”, siger lederen af Henning Larsen Architects’ kontor i München, Werner Frosch.

    I München arbejder Henning Larsen Architects desuden med Siemens nye hovedsæde, der har en central placering i den sydtyske storby. Begge byggerier er gode eksempler på, hvordan arkitekturen skaber en merværdi ved at give de ansatte lyse og fleksible rum. Begge projekter giver samtidig noget tilbage til omgivelserne.

    Center for Solenergi og Hydrogenforskning er på 13.000 m2 og vil efter planen stå færdig i 2015.

    Siden åbningen i november 2011 af det tyske kontor i München har Henning Larsen Architects fået stærkt fodfæste på det tyske marked. Kontoret har i dag 25 medarbejdere.

Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling