• To collection
    • Et musikalsk arkiv i skoven

      Henning Larsen har modtaget Hædrende Omtale for deres designforslag til Arvo Pärts Centret i Laulasmaa, Estland. Designkonkurrencen var inddelt i to stadier og var udbudt for at finde den bedste arkitektoniske løsning til et kreativt arkiv for komponisten Arvo Pärt.

    • Designforslaget for Arvo Pärt Centret var rodfæstet i kontrasten mellem musikken af den estiske komponist og den tætte nåleskov, der skal være bagtæppe for centret. Musikken af Arvo Pärt er ofte fortolket som flere lag af henholdsvis streng struktur og fri leg, der flettes sammen. Den tydelige rytme giver ro mens de legende lag af violiner tager medhøreren med på fantasifulde rejser.

      Mellem de rektangulære bygningsdele, der rejser sig fra skovbunden, udfoldes et rum der lægger op til en legende rejse. Bygningerne indeholder forskellige funktioner såsom foyer, atrier og mindre rum, der bliver forbundet af et arkitektonisk kredsløb.

      I alt 71 arkitekter fra hele verden sendte deres ansøgninger til konkurrencen, og 20 blev shortlistet. Både Michael Pärt, formand for konkurrence-komiteen og Peeter Pere, Formanden for UEA(Foreningen for Estiske Arkitekter) indrømmer, at det høje niveau fra ansøgerne kun gjorde udvælgelsesprocessen sværere.

    Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling