• To collection
    • Nordea-domicil indstilles til LEED Platinum-certificering

      Det nye Nordea-domicil i Ørestad Nord, København, skal opnå det højeste certifikat i den internationale miljø-certificering, LEED. Bygningen vægtes ud fra parametre som materialevalg, indeklima, energi og design, som tilsammen afgør bygningens grad af bæredygtighed.

    • Nordea i Ørestad Nord er konstrueret ud fra gennemgående bæredygtige principper, og skal som et af de første byggerier i Danmark opnå en Platinum-certificering inden for det internationale miljø-certifikat, LEED.  LEED certifikatet er markedets højeste inden for bæredygtigt byggeri, målt ud fra amerikanske standarder.

      Certifikatet stiller store bæredygtighedsmæssige krav til byggeriet såvel som byggeprocessen. Heraf forventes det bl.a. at 20% af byggeriets materialevalg er udvundet lokalt inden for en radius af 800 km, med en prioritering af genbrugsproducerede materialer.

      Domicilet er bygget ud fra nordiske traditioner med en materialesammensætning af skifer, egetræslameller og glas. Foruden byggeriets bæredygtige kvalitet i kraft af materialevalg, stiller en LEED Platinum-certificering krav til gode indeklimaforhold, herunder optimale dagslysforhold. Dette er bl.a. medtænkt i bygningens atrium og trading floor – verdens første med et glastag.

      ”For at kunne opnå et optimalt indeklima og dagslysforhold, valgte vi at benytte den integrerede solafskærmning, Microshade. Denne løsning muliggør at dagslyset reflekteres ned i atriet samtidig med at det blokerer for de direkte solstråler. Det betyder, at det blot er det diffuse og reflekterende lys som trænger ind og medarbejderne vil derfor ikke opleve at blive blændet”, udtaler ledende ingeniør i bæredygtighed, Jakob Strømann-Andersen. ”Med Microshade vil medarbejderne både få klart dagslys og udsyn til himlen, samtidig med at de undgår sollysets stråler og opvarmning”.

      Nordeas nye domicil er konstrueret ud fra en funktionel disponering med både stille og fokuserede arealer, såvel som områder med liv og aktivitet. Denne disponering forventes at kunne styrke det interne samarbejde, innovation og videndeling, afdelinger og fagområder imellem, hvori det bedst mulige arbejdsmiljø for den enkelte medarbejder muliggøres. For at sikre at samtlige arbejdspladser er lige attraktive, er facade og ovenlys optimeret, således at alle arbejdspladser har mindst 108 lux og maksimalt 5,400 lux på bordet. I praksis betyder dette at dagslyset vil nå helt ind til bygningens kerne.

      Henning Larsen Architects arbejder ud fra en helhedsorienteret designmetode, med fokus på at optimere og integrere energiproduktive metoder. Dette har medført, at Nordeas nye domicil fremstår som et forbillede inden for bæredygtig arkitektur, med et energiforbrug på blot 41 kWh/m2 pr. år.

      Det 40.000 m2 store byggeri forventes at stå færdigt i 2017, og vil huse mellem 1.800 – 2.200 medarbejdere.

    Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling