• To collection
    • Forskningscenter lavet med nyeste solteknologi

      Det nye ZSW Center for Solenergi og Hydrogenforskning benytter sin egen teknologi til at udstille sine forskningsresultater i bygningsfacaden.

    • Center for Solenergi og Hydrogenforskning Baden-Wuerttemberg (ZSW) sætter nye standarter for energibesparelse og workflow. Det nye forskningscenter ligger i Stuttgart Engineering Park og er tegnet af Henning Larsen i tæt samarbejde med kunden. I dag er det officielt blevet indviet.

      Med ZSW har vi sikret, at den nye bygning kan dække halvdelen af sit eget energiforbrug. Både opvarmning, nedkøling og energi kommer fra fornybare ressourcer. Tyndfilmede fotovoltaiske paneler, som ZSW selv har udviklet, dækker en stor del af facaden.

      En facade fuld af forskning

      Facadens modulopbygning gør det muligt for ZSW at erstatte enkelte moduler for at teste deres nyeste forskningsresultater. De fotovoltaiske paneler er blevet integreret i designet af den elegante sorte facade.

      ”En bygnings facade symboliserer byens ansigt. Facadens ydre betydning er forstærket ved at gengive stedets forskning i panelerne. På den måde bliver facaden både et landemærke og et forbillede på sit felt,” siger Werner Frosch, managing director og partner i Henning Larsen.

      Bygningen er blevet til på baggrund af et behov for mere plads til teknologisk udstyr, mere fleksibilitet og udvidelsesmuligheder samt ønsket om at forbedre laboratorier, værksteder og kontorer for de 110 ansatte i ZSW.

      Gennemsigtighed gavner innovationen

      Den nye bygning kombinerer mange forskellige faciliteter under samme tag. En livlig dialog mellem de forskellige afdelinger fremmer effektiviteten og inspirerer til tværfaglig innovation. Derfor har vi lavet et design, der fordrer gennemsigtighed og giver plads til uformelle møder.

      Hver afdeling har sin egen bygningsenhed. Disse enheder er stablet og anbragt i en kompleks forbindelse med hinanden for at danne så mange kontaktpunkter som muligt. Det skal give plads til uformelle møder og opmuntre til kommunikation mellem medarbejdere i forskellige afdelinger. Hver enhed har et atrium, der giver dagslys i alle rum og skaber en visuel forbindelse på tværs.

      ”Visionen er blevet til virkelighed. Vi arbejder nu i en infrastruktur, der støtter vores kreativitet og måde at organisere os på. Det gør det nemmere at udvikle teknologier til energiomlægning, som skal integreres i økonomien,” siger Frithjof Staiß, direktør i ZSW.

      Henning Larsen vandt designkonkurrencen i 2012, og bygningen blev færdiggjort fra kontoret i München fra 2013 til 2017.

    Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling