• Siemens HQ vinder AIA International Region Design Award

      Siemens globale hovedsæde i München er kåret som vinder af den amerikanske arkitektforening AIA’s internationale pris. Prisen gives til projekter på baggrund af deres designmæssige kvaliteter og bæredygtige tiltag.

    • Bygningen af en af Europas mest bæredygtige og sætter en ny standard for bæredygtigt byggeri ved at være certificeret både DGNB Platin og LEED Platin. Den var også nomineret til verdens mest bæredygtige byggeri ved dette års MIPIM konference.

      Den 7. oktober blev den annonceret som vinder af AIA International Region Design Awards ved en konference i Prag for den internationale og europæiske division af den amerikanske arkitektforening. Vinderne blev udråbt ved en gallamiddag.

      "Vi er meget begejstrede for denne pris. Siemens' globale hovedkvarter sætter nye standarder for bæredygtighed i arkitekturen. Siemens er verdensførende inden for teknologi, og sammen har vi skabt et hovedværk i bæredygtigt byggeri," udtaler Partner Louis Becker.

      Giver tilbage til Munchen 

      Siemens har sit hovedsæde i hjertet af i München. Den centrale beliggenhed har gjrot det til en motor i designet, at bygningen skulle være en bidragsyder til det lokale community og give tilbage til sin kontekst.  

       Bygningens stuetage er åbent for offentligheden, og som noget ganske enestående kan beboere og turister gå fra Münchens historiske bymidte, krydse midt gennem bygningens gårdrum og sådan ankomme til byens anerkendte museumskvarter. På den måde tager bygningen aktivt del i bylivet og skaber en reel smutvej, som lokale borgere vil have glæde af at bruge. 

      Moderne arbejdspladser

      Bygningen er også designet til at være et moderne og inspirerende arbejdsmiljø, hvor de 1200 medarbejdere kan dele viden og arbejde på tværs af afdelinger. Åbne rum, hvor medarbejderne kan arbejde i tværfagligt regi og i større grupper samt stillezoner til arbejdsopgaver, der kræver koncentration og fokus er nogle af de multifunktionaliteter, som bygningen rummer. Kontorområderne forbindes af en række tværgående gangbroer, og den transparente arkitektur sikrer medarbejderne visuel kontakt med kolleger på tværs af gårdrum og etager.

      Projektleder og AIA medlem Jake Spruit modtog prisen i Prag den 7. oktober.

    Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling