• Ny naturtæt børnehave fremmer bevægelse

      På Færøerne er naturen altid lige rundt om hjørnet. Dette gælder også for den kommende børnehave GJÁI i byen Gøtugjógv, som Henning Larsen netop har vundet i konkurrence med fire andre deltagere.

    • Projektet ligger i den naturskønne Eysturkommuna, og skal danne ramme om 104 vuggestue og børnehavebørns hverdag. Terrænet er smukt kuperet; det gav os mulighed for fuldt ud at lade landskabet drapere bygningen og skabe en levende dagsinstitution, hvor alle tagflader er aktive flader og bruges til leg, bevægelse og udfordring. Målet var at designe en daginstitution, der bryder med den traditionelle forestilling om én bygning og ét udeareal. Her bliver dagen fuld af fysiske udfordringer og aktiviteter på de mange grønne tagflader og legeområder, der skyder sig ind i terrænet.

      Den 1,300 m2 store daginstitution kommer til at vokse ud af landskabet med øst- og sydvendte facader, der giver fantastisk udsigt. Vi har skabt to ”kløfter” nord for ´vuggestuen, der trækker naturen ned over bygningen og åbner landskabet på en måde, der tillader mest muligt dagslys at finde ind i bygningerne. Dette område bliver beskyttet og fredeligt med plads til barnevogne. Her kan små børn sove både under tag og trækroner uden at blive forstyrret af dårligt vejr og aktiviteten på legepladserne.

      Med den nye børnehave fortsætter Henning Larsen et frugtbart samarbejde med Eystur Kommune, der også er bygherren bag Eystur Rådhus, der åbner 8. december.

    Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling