Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling
  • Vi vinder KAB’s nye hovedsæde

    En rugekasse for by- og boligidéer, daglig ramme for 400 medarbejdere og et helt ny destination i København ─ vi har vundet udbuddet om KAB’s nye domicil i Kgs. Enghave.

  • KAB har længe været med til at forme og innovere den stærke danske boligtradition og skabe gode, almene lejeboliger til københavnerne med respekt for mennesker, med fokus på dagslys, åbenhed og solide materialer, der beriger hverdagen.

    KAB administrerer 50.000 lejemål for 43 forskellige boligorganisation. Derfor er KAB’s 7.400 m2 store domicil, der skal ligge på DSB’s tidligere grund ved banelegemet, en vigtig bygning, der repræsenterer en stor gruppe af lejere. Og fordi KAB er en organisation med konstant fokus på nytænkning, bliver det også et domicil, der udfordrer forestillingen om et klassisk hovedkvarter.

    Bygget til københavnerliv

    I tæt samarbejde med KAB, SLA og NIRAS glæder vi os til at skabe et domicil, der skal være rugekasse for nye by- og boligidéer. Det bliver samtidig de inspirerende, daglige rammer for 400 medarbejdere og ikke mindst tilbyder det med sine grønne uderum og taghaver København et helt nyt samlingssted. Domicilet kommer til at fungere som et vigtigt samlingspunkt og bindeled mellem Carlsbergbyen, Sydhavnen, Vesterbro og den kommende bydel Lille Vesterbro.

    ”Det forpligter at designe et domicil til så fremadskuende en organisation som KAB, der selv er specialister i innovative bebyggelser. Vi glæder os til at aktivere den tidligere DSB-grund og give byen et nyt rum. Vi har fokuseret på, at KAB-Huset skal give værdi til beboere i området, et virksomhedskulturprojekt, som også folk udefra kan komme og bruge. Et sted, hvor kunder, bestyrel­sesmedlemmer, eksterne udviklere, lejere og beboere i området har deres gang. Hvor man kan diskutere relevante projekter for den almene sektor, udvikle potentialer eller bare komme og være en del af KAB’s verden,” siger Signe Kongebro, partner hos Henning Larsen.

    Visionen er at skabe et robust, offentligt tilgængeligt domicil der er generøst nok til at tilføre værdi til et tungt trafikeret område værdi.

    Der er yderligere planlagt en offentlig adgangsvej, der kommer til at skabe en direkte forbindelse for fodgængere mellem Enghave Station og den kommende bydel, Lille Vesterbro.

    Det nye domicil forventes at være færdigt i starten af 2021.