Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling
  • Vi designer Banedanmarks nye domicil i Ringsted

    Banedanmarks fremtidige arbejdspladser i Ringsted understøtter en dynamisk virksomhedskultur med fokus på tværfaglighed og videndeling – og genbruger mursten.

  • Det moderne kontorhus opfylder alle medarbejderes – fra ingeniører til svejseres – behov for videndeling og tværfagligt samarbejde dagen igennem. Husets tre etager er forbundet på kryds og tværs af et centralt rum med cafeer, uformelle mødefaciliteter og øvrige fælles funktioner. På den måde gør huset op med det traditionelle atriumhus, hvor bygningen kerne er fuldstændig åben.

    Ikke desto mindre er der masser af dagslys og rum for interaktion i det 9200 m2 store kontorhus. Den bredde hovedtrappe, som ligger mellem kantinen og uddannelsescentret i stueetagen, leder ikke bare op til arbejdspladserne. Den kan også bruges til korte ophold eller som åbent auditorium i forbindelse med åbent hus, receptioner, informationsmøder e.l. og vil blive et omdrejningspunkt i brugernes hverdag.

    Designet henter inspiration i stationsområdets materialer og stemning. Byggeriet opføres af røde genbrugstegl, som vi håber blandt andet at kunne hente fra den eksisterende banebygning på grunden. Indenfor skaber de rå betonkonstruktioner i samspil med træ og glas et lyst og behageligt indeklima og arbejdsmiljø.

    Udviklings- og entreprenørselskabet KPC København skal opføre og efterfølgende stå for driften af byggeriet, som forventes at stå færdigt i 2020.