• En gammel drøm går i opfyldelse

    Uppsala Rådhus i Sverige blev aldrig helt færdigudført i forhold til de originale tegninger, og den arkitektoniske vision blev ikke fuldført. Nu fuldender vi værket med et design, der binder sløjfe på den oprindelige drøm med et moderne tilsnit.

  • Uppsalas rådhus er et unikt bygningsværk udsprunget af den svenske senmodernisme. Men bygningen blev kun delvist opført i forhold til de oprindelige tegninger. Nu færdiggør vi det eksisterende rådhus fra 1957 med en ny, L-formet bygningskrop, der fuldender værket og den mere end 50 år gamle intention om en lukket karréstruktur.

    Den nye bygning tilfører med sit udtryk moderne kvalitet til den eksisterende bygning, men er skabt med respekt for den oprindelige arkitektoniske vision.

    ”Med den lukkede karré ville de oprindelige arkitekter, Ahlsén-brødrene, skabe en indre gårdhave. Den idé har vi fortolket og udviklet i det nye rådhus. Med den nye tilbygning former vi en kvadratisk atriumgård som en åben plads med offentlig adgang og trækker på den måde en rød tråd fra fortiden og til i dag,” fortæller projektleder Niels Edeltoft.  

    Himlens markante tilstedeværelse i bygningen er bevaret via et let glastag, som bøjer sig over rummet, så atriumgården får en luftig og udendørslignende karakter, der inviterer til spontant ophold og bliver rådhusets centrale rum. Inde i gårdrummet knytter en skulpturel bygning rådhusets gamle og nye afdelinger sammen med gangbroer i forskellige niveauer.

    Ideen om åbenhed bevaret

    Det oprindelige rådhus var planlagt til at understøtte åbenhed for brugerne. Disse designparametre er også kendetegnende for tilbygningen i form af det aktivitetsbaserede arbejdsmiljø, som udfolder sig på tværs af nye og gamle bygninger. Rådhuset bliver byens nye mødested og indeholder mange blandede funktioner som borgerservice, arbejdspladser, café, restaurant, butikker, konferencefaciliteter og udstillingsrum til private og offentlige arrangementer.

    Uppsala Rådhus forventes at åbne i sin nye form i 2020. Det er designet i samarbejde med SLA, som har udviklet landskab og Tyréns som er ingeniører.

Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling