• Jyllands-Postens nye hovedkvarter er skabt til inkluderende og transparent journalistik

    Aarhus havnefronts nyeste tilføjelse lever op til Jyllands-Postens visioner om et åbent og socialt rum, der giver samfundet et større indblik i avisens tilblivelse. Idag har vi fejret rejsegilde. 

  • I en tid med fake news og angreb på pressen er journalistikkens rolle i samfundet vigtigere end nogensinde før. Hvis aviserne skal beholde deres troværdighed, skal de praktisere større journalistisk åbenhed og opretholde en aktiv forbindelse til læseren. Med vores design til Jyllands-Postens nye hovedkontor understøtter den fysiske struktur de journalistisk faglige værdier – at give det offentlige rum visuel transparens, så vigtig viden og folket kan komme stadigt tættere på hinanden.

    For at skabe et mere åbent og sammenhængende arbejdsmiljø fungerer det sollyste atrium som hovedkvarterets sociale hjerte. Rigeligt med dagslys fra atriummet skinner gennem de indvendige gulv-til-loft vinduer og oplyser fire etagers kontormiljø. Denne gennemsigtighed bringer hele trykkeprocessen frem i lyset. For både besøgende og medarbejder bidrager denne visuelle tilgængelighed til et mere åbent arbejdsmiljø og tilbyder et klarere billede af husets funktioner.

    "Vi får et hus, der er indbydende og gennemsigtigt - ligesom vores indhold skal præsentere sig for vores læsere. Og vi får et hus, hvor medarbejderne kan se hinanden og dermed bedre udnytte vores respektive færdigheder, " fortæller Jyllands-Posten redaktør Jacob Nybroe.

    Set fra Aarhus’ havnefront udstråler Jyllands-Postens nye hovedkvarter lys og aktivitet igennem sin glasfacade. Det åbne atrium skaber et fælles rum, som understøtter avisens ambition om at afspejle det lokale perspektiv: at Aarhus havnefront udvikler sig som social destination.

    Den fysiske udformning på Jyllands-Postens nye hovedkvarter afspejler en journalistisk forpligtelse til gennemsigtighed og skaber en fysisk ramme, der motiverer journalister og borgere til at dele rummet og interagere. I sidste ende skaber bygningen ny transparens til hele den journalistiske proces.

    Jyllands-Postens nye hovedkontor forventes at være klar til brug inden udgangen af 2019.

Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling