• Vi skal udvide Opéra Bastille i Paris

      Paris' største operahus, midt i et af byens mest historiske og pulserende kvarterer, udvides med ny scene, publikumsfoyer og workshop-faciliteter til operaens mange medarbejdere.

    • Efter en et år lang designkonkurrence bliver den originale bygning fra 1989, som huser Paris National Opera, nu udvidet og fuldendt. Projektet tilføjer workshop-faciliteter, en udvidelse og nytænkning af publikumsområder, der vil åbne sig ud mod gadeplan, samt en ny scene til forestillinger med plads til 800 publikummer.

      Vi har lavet vinderforslaget sammen med de franske arkitekter Reichen & Robert, scenelysdesignerne dUCKS, PEUTZ akustikkonsulenter og CET Engineering.

      Søren Øllgaard, Partner og ansvarlig for projektet, definerer vinderforslaget som resultatet af stærkt samarbejde:

      ”At udvide og ombygge en opera kræver viden og stor teknisk kunnen. Det opnår man kun ved at arbejde tværdisciplinært. Vi har haft et rigtig stærkt internationalt team, der har gjort det muligt at blande vores egen arkitektoniske identitet med Carlos Otts arv og fuldføre den oprindelige vision for Opéra Bastille."

      Udvidelsen af operaen skal være en katalysator for bylivet i et af Paris’ mest folkerige bydele. En ambition som operaen havde fra sin åbning i 1989, men som først nu for alvor bliver forløst.

      "Vi hædrer og aktiverer potentialet i den eksisterende arkitektur, men åbner også bygningen op til omgivelserne. Bastille-pladsen er central i den franske selvbevidsthed. Med vores forslag ville vi gerne skabe socialt liv i og omkring operaen, der forbinder sig til områdets historiske betydning i det moderne Frankrig,” siger Øllgaard.

      Dette vil bl.a. ske ved at parken Viaduc des Arts’, som ligger på et hævet, tidligere banelegeme, bygges sammen med operaen og giver parkens planter mulighed for at vokse sammen med bygningen. Samtidig etableres en indendørs gade i to niveauer, som giver plads til cafeer og restauranter man kan tilgå fra gadeplan. Bag kulisserne vil en omfattende renovering og udvidelse af værksteder og øvefaciliteter forbedre arbejdsvilkårene for Opéra Bastilles snedkere, skræddere og artister. Operaens anden scene, Salle Modulable, har stået ufærdig hen siden 1989. Henning Larsen får nu til ansvar at fuldende og reformulere hvorledes en moderne fleksible operascene skal se ud. En scene som skal kunne anvendes til alt fra rockkoncerter, teater, opera og klassisk musik.

      Den uruguayanske arkitekt Carlos Ott designede Opéra Bastille i 1983, som en del af Frankrigs Grands Projets-initiativ, der skulle skabe nye arkitektoniske vartegn i Paris. Placeret mellem den historiske Place de la Bastille-pladsen og parken Viaduc des Arts, er operaen et vartegn i Paris’ travle 12. arrondissement.

      Henning Larsens design og transformation af operaen vil tilføre skandinavisk fokus på bæredygtige materialer og demokratisk design til Carlos Otts originale arkitektur.

      Udvidelsen af operaen Bastille forventes at stå færdig i slutningen af 2023.

    Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling