Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling
  • En invitation til Bruxelles og et mødested for Europa

    Vores forslag til det 76.000m² store NEO2 konferencecenter i Bruxelles er en venlig gestus til området med tilgængelighed, menneskelig skala og transparens som hjørnestene i designet. Forslaget er lavet sammen med de belgiske arkitekter A2RC.

  • Vores forståelse af ’et voluminøst projekt’ involverer meget mere end en ikonisk bygning. Arkitektur, uanset størrelse eller budget, skal tilbyde mennesker en mulighed for at mødes via design i øjenhøjde: design, der skaber forbindelser mellem mennesker og deres by.

    Vores forslag til NEO2 konferencecentret i Bruxelles’ Heyzel distrikt skaber en ny europæisk model for et moderne og multifunktionelt nyt konferencedistrikt: Med menneskeligt fokus, forbundenhed og identitet forankret og sammenvævet i arkitekturen.

    Den transparente facade, de gyldne, indre vægge og det aktivitetsfyldte grundplan supporterer den imødekommenhed, der var visionen i vores NEO2 forslag.  Sammen med de mange offentlige mødesteder, fra torve og pladser til de grønne tagterrasser, er det elementer, der medvirker til at skabe en attraktion for både lokale beboere, turister og brugere af konferencecentret. Ved at nedbryde det massive antal kvadratmeter i mindre volumener, foreslår vi også et konferencecenter i en mere menneskelig skala, der gør det mere komfortabelt at færdes der for at arbejde og mødes.

    Designforslaget forholder sig ikke kun til rumlig komfort, men også klimatisk komfort, blandt andet ved at udformningen af bygningerne skaber et mikroklima, der øger den udendørs komfort. På den anden måde bliver vores forslag til NEO også attraktivt for naboer, idet den tilbyder belejlige genveje og solfyldte pladser med skygge.

    Et mødested

    Vores NEO2 forslag er designet til at være en forbindende struktur på mange planer. Bygningen i sig selv er centrum for området og rygraden. Foyeren er det naturlige mødested designet med et klart hierarki og et 360 graders overblik over auditoriet med plads til 5000 mennesker, udstillingsområderne, parken, Atomium-skulpturen, det eksisterende byggede miljø og alt det omkring. Konferencecentre kan være forvirrende og isolerede. Vores vision for NEO2 var at skabe et center, der er forbundet til omgivelserne, naturen, byen og årstiderne, der skifter. Dette har vi trukket helt ind i hjertet af foyeren og bygningen.

    Der er tæt forbindelse til parken, til metroen, og metropassagererne er mødt med en udsigt til stadium. En offentlig plads på den nordlige side har et kig over Place de la Belgique, og fra det offentlige tilgængelige, grønne tag er der udsigt over Atonium-skulpturen, World’s Fair Park og resten af byen.

    Signifikans i moderne arkitektur kommer indefra: At forstå den urbane og kulturelle kontekst ved et projekt og tilføje værdi og sammenhæng til det lokale community.

    Vi var en af to finalister i konkurrencen, som ultimativt blev vundet af Jean Nouvel. Team: 3XN, CIT-Blaton, Willemen, Denul, Louis de Waele, A2RC, Arch&Teco, Pirnay Engineering, Theatre Project, Venac, Crowd Dynamics, FACE, Delta.

    Visuals og illustrationer: Malheiros Visuals, Plankton Group, Aesthetica Studio, Zuzanna Gadowska, Diane Berg.