Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling
  • Vi vinder international konkurrence om designet af Shenzhen Bay Headquarters City

    Ud af 15 deltagende teams er der udvalgt tre vindere, der skal samarbejde om at designe masterplanen til et nyt 5,5 millioner m² distrikt i Shenzhen, Kina – en polycentrisk megaby med 20 millioner indbyggere. Henning Larsen er det eneste internationale team blandt vinderne.

  • Den nye by, Shenzhen Bay Headquarters City, kan blive den bærende kraft bag udviklingen i Shenzhen og hele det omkringliggende Greater Bay Area. Området har et svimlende indbyggertal på 70 millioner og inkluderer andre metropoliser som Guangzhou, Hong Kong og Macau. Shenzhen bliver ofte kaldt Kinas Silicon Valley, da den er hjemsted for en række af innovative tech-giganter som Tenent, Huawei og ZTE.

    For at gøre Shenzhen til hjertet i regionen og cementere dets position som det ledende innovationscentrum i Kina, har vi lavet en ambitiøs masterplan, der kan ændre hele paradigmet for Kinas urbane planlægning og sætte standarden for den grønne, bæredygtige og levedygtige by i fremtidens Kina.

    En by ved vandet

    Det eksisterende forretningsdistrikt i Shenzhen blev udviklet og etableret kilometer væk fra den bugt, der ellers omgiver byen. Placeringen af den nye Shenzhen Bay Headquarters City tilbyder en unik mulighed for at fikse et manglende link mellem byen og havet.

    ”Vores design har til hensigt at gøre Shenzhen til den by ved vandet, den altid har skullet være,” siger Claude Bøjer Godefroy, Partner og Design Director i Henning Larsens Hong Kong kontor.

    ”For at skabe en attraktiv kystområde, har vi flyttet de kommercielle institutioner væk fra vandet, så indbyggerne endelig har fået mulighed for at indtage atmosfæren ved Shenzhen Bay i et aktiveret, urbant vandmiljø som vi kender det fra Sydney, Singapore og København,” siger han.

    Et fodgængercentrum

    Kinesisk byplanlægning har traditionelt prioriteret biler, hvilket har resulteret i dårlige forhold for fodgængere i mange kinesiske byer, og Shenzhen i særdeleshed.

    Vores design er fodgængerfokuseret, og derfor bliver biler henvist til et underjordisk netværk af veje og parkering.

    ”Mange af pendlernes biler vil slet ikke vise sig i området. Det vil ændre alting i forhold til kvaliteten af fodgængeroplevelsen og vil være helt unikt i Kina, ” siger Godefroy.

    Alle kælderlag i bygningerne er vævet sammen i et underjordisk net af indkøbsmuligheder, arkader og pladser, hvilket minimerer behovet for overdimensionerede shoppingcentre i gadeplanet.

    ”Shoppingcentre er sorte huller i byen, der suger al livet ud af de urbane områder mellem husene. Vi har ønsket at flytte fokus til kultur og sociale mødesteder i det offentlige rum,” udtaler Godefroy.

    I lyset af, at shoppingcentre traditionelt set bliver placeret mellem højhusene, og vi har minimeret dette behov, foreslår vi en mindre tæt urban plan bestående af lavere bygninger imellem tårnene for at skabe en sammenhæng, der er langt mere i øjenhøjde med smallere smøger og mindre pladser.

    En køligere by

    Denne opbygning af byens grid tillader også en mere effektiv urban ventilering via de briser, der kommer fra havet, og som får lettere ved at trænge igennem bygningsnettet. Det kan bidrage signifikant til at køle byen, som er lammet af hedebølger om sommeren. Andre tiltag, der skal medvirke til at sænke temperaturen, er beplantningen af 10.000 træer, taghaver og hvidkalkede gader.

    “Det nye distrikts succes afhænger i høj grad af, om det lykkes os at reducere heden i det offentlige rum, særligt med tanke på klimaforandringerne,” siger Godefroy.

    ”Vi ved fra erfaring, at initiativer som de her kan reducere temperatuen i området med 5-8 grader sammenlignet med den omkringliggende by. Dette ekstra niveau af komfort kan give indbyggerne en helt ny anledning til – og mulighed for – at benytte sig af byen og de offentlige rum,” siger han.

    En by for de unge

    På baggrund af research har vi lavet et design, der er relevant for millenials og fremtidige generationer. Det indebærer blandt andet et centralt fokus på natur, deleøkonomi, viden, kunst og fritid.

    F.eks. skal kunsttiltagene sikre en bred repræsentation af tilbud inden for kunst og kultur gennem hele masterplanen, mens de deleøkonomiske tiltag baserer sig på integrationen af shared spaces, delekontorer mv. Ved at plante 10.000 træer i byen, reducerer vi ikke bare forurening og støj, men sikrer også skygge og komfort til de offentlige områder. Bioswales i grundplanet – lange smøger af beplantning – sikrer skovlignende habitater for dyreliv og insekter, og bidrager derved til en grønnere by.

    Henning Larsen samarbejder tæt med de to andre vindere og den kinesiske regering for at raffinere designet og foreslå en endelig vision for masterplanen.