• Vi skal transformere Esbjerg Bypark

      Esbjergs industrielle udtryk har længe været byens altoverskyggende identitet. Vores transformation af den 30.000 m² store bypark giver Esbjerg en grøn ramme at blomstre i.

    • Henning Larsen er udråbt til vinder af den åbne konkurrence om at revitalisere Esbjerg Bypark, en historisk park ved havnefronten i den vestjyske by. Transformationen af den 30.000 m² store park, som ligger mellem byens kommercielle centrum og industrihavnen, er et vigtigt skridt imod en styrkelse af Esbjergs kulturelle tilbud og dens urbane identitet.

      Den eksisterende park daterer tilbage til byens grundlæggelse, hvor de tidligste indbyggere plantede grantræer ved kystlinjens stejle terræn for at forhindre kysterosion. Efterhånden som byen voksede, gjorde også havnen, og afskar med tiden den folkelige adgang til havet. Parken blev med tiden næsten glemt. Det nye design understøtter og forstærker parkens eksisterende kvaliteter og tilføjer ny vegetation, nye gangstier og kunstneriske vandelementer for igen at gøre byparken til byens juvel.

      ”Vi har ikke designet en park, for den var der allerede,” siger Salka Kudsk, Head of Landscape hos Henning Larsen.

      ”I stedet har vi genforbundet byen og parken. Parken var oprindeligt en praktisk foranstaltning, der holdt sandet på plads og skærmede byen for vinden fra havet. Over tiden blev den et mødested, hvor man kunne rekreere, men denne identitet er blevet svækket de seneste år. Med vores nye design, vil parken igen kunne tilbyde sansemættede oplevelser året rundt og igen blive byens hjerte,” siger hun.

      Det nye design inkluderer en række landskabselementer med vand såsom øer, søer og vandløb, der genskaber forbindelsen til byens historie med havet. Fra lugten af fisk til duften af blomster og fra havnens støj til lyden af raslende træer og dryppende vand.

      Designet bliver afsløret i dag den 18. juni ved en ceremoni i Esbjerg. Det bliver videreudviklet med Esbjerg by og dets borgere. Projektet er designet i samarbejde med den Berlin-baserede landskabsvirksomhed Topotek1, kunstneren Eva Kock og ingeniører Ingeniør’ne. Designet er pt. udstillet i Esbjerg Musikhus, åbent for offentligheden.

    Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling