• Vi fejrer dette års største bedrifter

    Through travel restrictions and lockdowns, our year has been one made up of exciting wins and projects over four continents. Our most important win, however, turned out to be the symbolic one. Despite the need to be apart at least for now we've continued to affirm the need for designing for all the dimensions of human connection. Whether it's at a green terraced office in Lille, an eco-friendly primary school in Denmark, or public promenade in Sydney, we look forward to bringing people together again in the coming year.

  • We celebrated human centric design at Cockle Bay Park

    At the urban scale, our winning design for Cockle Bay creates a new landmark in central Sydney. But back down at eye-level, it brings a renewed connection to the waterfront with shaded pedestrian promenades and an expansive urban park that travels up and into the state-of- the art workspace.  

    Cockle Bay was praised in Monocle, remarking that: "Alongside abundant natural beauty, energy-sapping concrete towers continue to rise across Australia, while sustainability goals and benefits to the public realm tend to be an afterthought. Henning Larsen aims to help change this by proposing a huge elevated park that will link disconnected parts of the harbour city and offer the use of green space to Sydney's citizens."

  • And made our South Korean debut with Seoul Valley

    Oceans away, we continued to flex our urban transformation muscles with our design for a 360,600 m2 mixed-use development adjacent to Seoul’s central station, creating an urban heart to match the capital city’s cosmopolitan identity.

    "Once complete, it will form a part of a wider masterplan to transform a long, isolated stretch of land sandwiched between Seoul Station's rail yards and an eight-lane motorway," wrote a feature article in Dezeen. "Henning Larsen's design for Seoul Valley attempts to reconcile the contrasting scales of architecture in Seoul, ranging from the city's small traditional villages and gardens to contemporary skyscrapers."

  • The Biotope gave a glimpse into post-COVID office spaces

    The new municipal office for the city of Lille was completed just as workers were sent to work from home. As it turns out, the three design tenants for the Biotope— light, air, and vegetation—would create a timely and much needed update of the traditional office typology.

  • Peter Coaldrake Education Precinct swept the 2020 AIA Awards

    Our building at the Queensland University of Technology swept the Australian Institute of Architects awards in 2020, clinching the highest award at AIA Brisbane, Building of Year, while also being named winner in the Educational Architecture and Interior Architecture categories. In addition, the building received the AIA Queensland award in Educational Architecture, Interior Architecture, and Sustainable Architecture. 

    The jury remarked that “In a highly technological building, the biophilic design of this space creates a wonderful relief for students and academics. Well considered placement of the new Peter Coaldrake Education Precinct carefully integrates this substantial complex into the difficult steep site."

  • Vejlands and Kiruna stood out at the Architizer A+ Awards 

    Back in Scandinavia, two of our standout projects were recognized by the awards jury. Vejlands Quarter was named winner in the Unbuilt Masterplan category, while Kiruna City Hall was a finalist for Civic Buildings. The category winners were decided by a panel of industry experts and esteemed architects, including Amanda Levete, Carlo Ratti, Kimberly Dowdell, and Winy Maas. 

  • Our New School in Sundby set a precedent in Denmark  

    Led by a belief that the next generation of sustainable leaders will come from sustainable environments, we’ve designed the first Nordic Swan Ecolabel primary school in Denmark, a certification that encompasses a range of sustainability and health criteria.

    See the project featured in ArchDaily.

  • We went to Harvard—to design a word-class research campus

    Across the Charles River from their main Cambridge campus, Harvard University’s new Enterprise Research Campus (ERC) will be a premiere high-tech life science hub, combining art, business, science, and engineering in a new urban district.

    The campus, which will be co-designed along with Studio Gang, SCAPE, and Utile "would be developed in partnership with city officials and residents of Allston and will be the first phase in a series of developments totaling 36 acres dedicated to research, learning, and community," wrote The Architect's Newspaper.

Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling