Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling
  • Henning Larsen udfordrer det klassiske domicil i KAB-Huset

    KAB’s nye hus på Enghavevej i København er på én gang et hovedkvarter for KAB’s administration, et foreningshus for alle KAB-Fællesskabets boligorganisationer i hovedstadsområdet og et mødested, hvor alle er velkomne.

  • KAB arbejder dagligt med at skabe gode rammer for trivsel, social kontakt og dialog. De har stort fokus på nytænkning af boligbebyggelser, og derfor har teamet bag KAB’s nye hovedkontor designet en bygning, der udfordrer forestillingen om det klassiske hovedkvarter og viser KAB’s tradition for at skabe gode rammer for byen og dens borgere.

    ”Når man skal designe et nyt domicil til en organisation som KAB, der har mange års tradition for at bygge boliger af høj arkitektonisk kvalitet og drevet udviklingen mod nye boformer, forpligter det os som arkitekter til at skabe et hus, som både er bæredygtigt, fremtidssikret og udstråler en følelse af hjemlighed og understøtter det stærke fællesskab, KAB står for,” siger Signe Kongebro, Global Design Director og partner hos Henning Larsen.

    Fra ubebygget banegrund til ny destination i byen
    KAB-Huset ligger på hjørnet af Ingerslevsgade og Enghavevej på en tidligere DSB-grund ud til banelegemet. KAB-Husets placering og arkitektur befinder sig i krydsfeltet mellem by og baneterræn og er med til at give et overset område i København både identitet og bymæssig kvalitet.

    Udadtil fremstår huset robust i røde tegl, der med sine håndmurede forbandttyper giver facaden spil og karakter. Husets femkantede form åbner huset mod byen på alle sider og skaber udsyn mod Vesterbro, Sydhavn og Valby, samtidig med at huset fremstår uden bagsider.

    SLA’s parklandskab omkring KAB-Huset inviterer naboer og forbipasserende til at gøre holdt i grønne omgivelser. Øverst på KAB Huset findes en grøn taghave, hvor besøgende og ansatte kan få en pause og nyde udsigten over banelegemet og København mod alle verdenshjørner.

    Fokus på fællesskab og gode arbejdspladser
    KAB-Huset er bygget op af en øvre og en nedre del. Den nedre del af huset er åben og transparent. Stueetagen byder besøgende velkommen og rummer reception, kantine, café og mødefaciliteter. De tre øverste etager rummer ca. 400 arbejdspladser, der gennemstrømmes af dagslys. De store vinduespartier sikrer udsigter over byen, ligesom det udefra giver et indblik i livet inde i bygningen.

    ”Vi har arbejdet med trappen som bærende sociale element i bygning. Det er en reference til boligbyggeriets klassiske trappeopgang, som typisk er stedet, du møder din nabo. I KAB-Huset har vi valgt nogle materialer der underbygger en varm og hjemlig følelse. Det er her bestyrelsesmedlemmer, repræsentanter fra KAB’s mange boligforeninger, boligsøgende og medarbejdere mødes – det er mere et foreningshus end et kontorhus,” siger Troels Dam Madsen, Associate Design Director hos Henning Larsen

    Resultatet er et robust hus, der kan tåle besøg og interaktion og som markerer sig stærkt i et område i vækst med tunge trafikale knudepunkter og tæt beboelse. Huset er et samlingssted for 44 boligorganisationer, ca. 120.000 beboere og danner rammen om KAB’s medarbejderes daglige arbejde. KAB flyttede ind i juni 2021.

    I forbindelse med Copenhagen Architecture Festival inviterer Henning Larsen og KAB inden for i KAB-Huset til en rundvisning og foredrag den 12. oktober.