Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling
  • 25. november 2021

    Vi er stolte over at offentliggøre vores design for Marmormolen

    Bæredygtighed er et nøgleord for vores design af Marmormolen i København. Bygningen, som bliver et af de største moderne træbyggerier i Danmark, kombinerer kontorer, detailhandel og offentlige udadvendte funktioner i det populærer Nordhavnskvarter. Marmormolen er omgivet af en indbydende grøn plads, frodige taghaver, havnepromenader og en stor park ned til havnebassinet.

  • At the start of the new millennium, Copenhagen’s Nordhavn district was still a primarily industrial neighborhood – a far cry from the waterfront neighborhood it is today. In the years since, steady growth with an eye on innovation has helped the waterfront area to become a testing ground for prototypical concepts, from self-driving buses to buildings made of recycled bricks.

    Our design for a 28.000 m2, 8 story multi-user commercial building for the Danish pension fund AP Pension is no exception.

    Putting UN’s Sustainable Development Goals first

    Sustainability is key in the upcoming multiuser office building at Marmormolen in Copenhagen's Nordhavn, as the structure of the building will be entirely wooden.

    As the case against concrete construction gains more evidence, solid timber is emerging as leader in the list of sustainable alternatives.

    Timber, in stark contrast to concrete, stores embodied carbon. Thus, by swapping out the structural concrete with timber, the structure will embed tons of carbon instead of emitting tons.

    Marmormolen is an ideal spot for a large-scale concept for modern workspace with urban life, shops, restaurants and public transportation close by. Situated on the waterfront, Marmormolen is surrounded by green urban space on three out of four sides, between a green plaza to the south and a future waterfront park.

    The building is designed to click into the context and thus rises to its full eight stories towards a busy street and train tracks and steps down to three stories towards the neighboring housing on the opposite side. Even though the building is one big volume, it is divided into smaller cubes that can express the different tenants.

    Each cube has its own rooftop that feature terraces and gardens with great biodiversity, beehives, butterfly hotels and vegetable production for the canteen.

    A Marketplace for Community Making

    Unlike typical, closed office environments, Marmormolen is conceived as a marketplace for ideas, the ground floor an open and flexible extension of the public waterfront adjacent to the building.

    The building's multi-users profile, the diversity of extroverted programs and publicly accessible ground floor - outside and inside – makes Marmormolen the antithesis of a traditional and introverted domicile. With a transparent, open and inviting ground floor, Marmormolen will be a sustainable setting for a vibrant marketplace.

    Inside, the ground level will hold amenities for the tenants such as a large cantina and auditorium, which will double as a public eatery and venue for theaters, flea markets etc. respectively.

    On upper levels, workplaces enjoy views of uninterrupted skies, the sea and the skyline of Copenhagen. In the center there’s access to a large courtyard with greenery and good exposure to sunlight.