• Videbæk Kunstpavillon

      Videbæk Kunstpavillon henter inspiration fra traditionelle japanske tehuse for at skabe et enkelt, stille lærred til kunstneriske udtryk.

      • Beliggenhed:
        • Videbæk, Danmark
      • Bygherre:
        • Erling Damgaard, Jan Holm Rasmussen
      • Areal:
        • 1.130 m²
      • Status:
      • Ydelser:
      • Team:
        • Jørgen Holm, Søren Danielsen
      • Fotos:
        • Kristine Mengel
        • Martin Schubert
      • Show more
    • Videbæk Kunstpavillon er en bro mellem galleri og have. Inspireret af japanske tehuses enkelhed og indlejring i naturen omsætter Videbæk-pavillonen konceptet i kraft af moderne skandinaviske værdier. Den forsager al udsmykning for at sætte mere fokus på de indvendige galleriarealer og de omkringliggende haver, idet den således kombinerer det naturlige og det byggede miljø. Udenfor rager pavillonens kant ud over den tilstødende sø, og de skrå søjler på den udvendige facade genspejler skyggerne af det solskin, der siver ind gennem træernes grene. Indvendigt henleder et rent hvidt æstetisk og diffust dagslys direkte opmærksomheden på den kunst, der er ophængt indenfor. Her tjener arkitekturen kunsten, en gestus med henblik på at betone verden både indenfor og udenfor.

    Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling