Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling
  • Steinkjer grundskole

    Steinkjer Skole blev designet ud fra en dobbelt ambition om at skabe et levende miljø til grundskoleundervisning og en undervisningsfacilitet, der kan være et eksempel på bærbart byggeri. I samarbejde med Skanska virkeliggøres skolens vision om “entusiasme som udgangspunkt”, idet der henvises til både behovet for spænding i den daglige indlæring og målet om at skabe et nærsamfund for byen, Steinkjer.

    • Vis mere
  • Skolen har over 400 elever i klasse i 1-7 og 60 skoleansatte i Steinkjer bymidte i Norge. Materialepaletten er sammensat hovedsageligt af eksponeret træ, som er anvendt både til opførelsen og til facaden. Det valgte materiale skaber et varmt og naturligt miljø til grundskoleundervisning så vel som en reduktion af kulstofemissioner på 25 % i forhold til en almindeligt opført skole. Midt i skolen findes det trappeformede amfiteater, der vender mod en scene og et musikrum, og som også fungerer som trappe mellem skolens to etager. Amfiteatret udgør en eventplads både i og efter skoletiden foruden et podie, hvor eleverne kan samles uden for klasseværelserne. Farverige nicher og legeområder placeret i gange og under trapper aktiverer hele bygningen og udvider grænserne for, hvor samspil kan finde sted.

  • Designet understreger en tæt forbindelse mellem det indendørs og udendørs rum i erkendelse af, at det fri udgør en udbygning af læringsmiljøet. Landskabsstrategien sørger for et udvalg af anvendelser og aktiviteter, og fremmer således en mere aktiv grundskolemodel. Græsmarker, fodboldbaner og legepladser omslutter skolen på alle sider og skaber en grøn stødpude mellem skolen og bymiljøet.