Du har tilføjet et nyt link til din samling Du har slettet et link fra din samling
  • Heimdal High School

    Heimdal fagskole har plads til ca. 1.200 studerende og 200 medarbejdere i en bygning, der er designet til specialiseret undervisning i musik, drama, dans, idræt og elektrofag og datateknologi. Projektet havde lige fra begyndelsen ambitiøse mål om at være en af de mest miljøvenlige skoler i verden, hvilket skolen opnår som den største bygning i Norge med nulemissioner. Skolens tag med 2.000 m2 solpaneler, 21 geotermiske vægge og biogasanlæg vil med tiden producere et overskud af energi, som kan viderefordeles.

    • Beliggenhed:
      • Trondheim, Norge
    • Areal:
      • 30.000 m2
    • Bygherre:
      • Trøndelag Fylkeskommune
    • Status:
    • Ydelser:
    • Team:
      • Jakob Brøndsted og Skanska
    • Vis mere
  • Skolen ligger i kernen af Saupstad i skæringspunktet, hvor byens akse møder det grønne område for at skabe et mødested for læring, kultur og rekreation i lokalsamfundet. Den udstrakte grund omfatter alle funktioner rettet mod offentligheden, inklusive store auditorier til teater- og danseproduktioner samt idrætsfaciliteter. Den imponerende idrætshal har tre håndboldbaner, som lever op til internationale standarder og har plads til op til 400 tilskuere. Når banen ikke anvendes til sportskampe, kan den laves om til et stadium for koncerter.

    • To hovedindgange mod øst og vest fører direkte ind i den lysfyldte aula, der er skolens livlige centrum, hvor studerende mødes til socialt samvær, laver gruppearbejde eller blot slapper af mellem undervisningen. Klasseværelserne er arrangeret rundt om aulaen med rummelige gange, der inviterer til socialt samvær, og som løber hele vejen op i bygningen. Adskillige innovative løsninger blev implementeret i projektet for at nå frem til Norges mest energieffektive skole. Ventilationssystemet optimerer indeklimaet for at reducere energiforbruget fra blæsere. Foruden at være designet til at udnytte dagslyset maksimalt, til varmekomfort og lavt varmetab, så er bygningen en af de første til at inkludere elektrokemisk glas med integreret solbeskyttelse. Som det første storstilede projekt planlagt i byfornyelsen af Saupstad-Kolstad i Norge er skolen også en katalysator for forbedring af livskvaliteten i hele byen.