• A Publishing House for the Future

    We just cut the first sod for the new Headquarters of the Danish newspaper Jyllands-Posten. A grand new media house on the Aarhus harbor.

  • “We’re getting a house that is welcoming and transparent – just like our content should present itself to our readers. We are getting a house where we can see each other inside, and use each other for what we are good at respectively.”

    Those were the words from the editor-in-chief of Jyllands-Posten, Jacob Nybroe when we Tuesday cut the first sod for their new Headquarters in Aarhus, Denmark.

    In the new media house, the architecture is raw - with an open atrium fronting the harbor with beams of laminated wood and concrete beams in an open construction. In this open heart of the building, you get a look at the sky through a glass ceiling.

    “All functions are visible and apparent in the building – laying the ground for the flexibility and the creative space the house will nurture. From other buildings including Nordea Bank’s new Headquarters, we know how much employees value the informal meetings with other divisions an open structure brings,” project manager Debbi Hededam Thuesen explains to JP. 

    A hard shell

    The open glass construction towards the harbor is balanced out with harder shells on the other sides of the building.

    “The three other facades are more robust and brings spaces for more closed functions with offices and meeting rooms. This will bring a sense of protection in the building while maintaining the open expression it is based on,” Thuesen explains.

    The building will be 8,600 m2 distributed over four floors around a large atrium. It is expected to be finished in 2020.

You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection