• Frederiksberg High School

      A model for creative and communal spaces, the Frederiksberg High School’s open atriums encourage connections between students, whether for schoolwork or socialization. A broad glass façade opening to the Frederiksberg streets establishes a sense of transparency, connecting the school with the community around it.

      • Location:
        • Copenhagen, Denmark
      • Client:
        • Municipality of Frederiksberg
      • Area:
        • 10,400 m²
      • Team:
        • Engineer: Moe & Brødsgaard A/S
        • Construction management: Municipality of Frederiksberg
        • Contractor: NCC Construction Danmark A/S
      • Status:
      • Photos:
        • Kontraframe
      • Show more
    • When Frederiksberg High School relocated in 2004, it needed a space to match its reputation as one of greater Copenhagen’s top high schools. Completed as part of a city development plan centered around the Frederiksberg Metro station, the new space is as much a local asset as it is a purpose-built environment for learning and collaboration. A street-facing glass façade encourages a sense of connectedness to the community, and illuminates a large atrium that serves as a hub of activity for the school, with space for socializing and cooperative work. Frederiksberg High School is a prime example of Henning Larsen’s ability to use light and open interiors to define comfortable, communal spaces.

    You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection