• Jåttå Vocational School

      A central atrium with ample light and versatile space forms the communal center of the Jåttå Vocational School, branching off into multi-use classroom environments. Using daylight to define and enhance social spaces within the building, Henning Larsen created a school whose fundamental design supports individualized learning experiences.

      • Location:
        • Stavanger, Norway
      • Client:
        • Rogaland County Council
      • Area:
        • 16,000 m2
      • Status:
      • Photos:
        • Monica Larson, Kontraframe
      • Show more
    • Space shapes the way we learn. The design of learning spaces determines how we work within them, and defines the nature and experience of the work. For the Jåttå Vocational School, Henning Larsen created an environment that accommodates a range of learning styles. Filled with natural daylight, a comfortable central atrium forms the social heart of the school – Functioning as a cafeteria, recital area, and social space, the multi-use atrium gathers pupils and teachers for collaborative play and collected learning. A finalist building in World Architecture News’ 2009 World Class Education awards, the Jåttå School emphasizes a range of workspaces and social settings, allowing each student to learn in their own way.

    You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection