• University of Plymouth Roland Levinsky Arts Building

      The sloping copper facades reflect an organic inspiration, echoing the steep slate cliffs along the English coastline. With an inviting central atrium accessible to both students and the broader community, the Roland Levinsky Arts Building supports arts as a shared experience.

      • Location:
        • Plymouth, United Kingdom
      • Client:
        • University of Plymouth
      • Area:
        • 15,000 m²
      • Status:
      • Photos:
        • David Barbour
      • Show more
    • The angular, multi-tiered roofline of the Roland Levinsky Arts Building stands out among the Georgian church steeples of the Plymouth skyline. The building draws its organic geometry from nearby coastal slate cliffs, using this natural form to create a versatile, community-focused incubator for multimedia art. Housing an exhibition cinema, theater, two dance studios, studios for fine arts and digital graphics, and a public art gallery, the facility extends art beyond the students, creating a wider, participatory experience. A central atrium facing the Atlantic coastline opens to the Plymouth streets, defining the space as a creative and accessible environment for the greater community.

    You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection