• Spiegel Headquarters

      Journalism is about vision and perspective. The headquarters for one of Germany’s leading news media in Hamburg is designed to foster close interaction between the dynamic media organization and the vibrant city life.

      • Location:
        • Hamburg, Germany
      • Client:
        • Robert Vogel & Co
      • Area:
        • 50,000 m² (538,195 ft²)
      • Status:
      • Services:
      • Team
        • Architects: Henning Larsen and Höhler+Partner
        • Landscape architect: WES & Partner Landschaftsarchitekten
        • Engineer: Ingenieurbüro Dr. Binnewies, DS-Plan, and ISR Schlegel und Reußwig
        • Light design: Kardorff Ingenieure Lichtplanung
        • Cafeteria design: Ippolito Fleitz Group
      • Certifications:
        • HafenCity Umweltzeichen Gold and pre-certified DGNB Gold (Ericuskontor)
      • Show more
    • Hamburg has been a leading trade center for centuries. Spiegel’s headquarters in the inner harbor of Hamburg pays tribute to the city’s position and energy by consolidating the various branches of the media group in an open, dynamic work environment. The two glass volumes create transparency between the city and media organization. Rising from a shared brick base, the building complex resonates with Hamburg’s historical heritage – the old warehouses along the wharf. The public plaza between the buildings is an open invitation for citizens and employees – and a unique opportunity for social interaction across city life and media work. Awarded the HafenCity Gold certification, Spiegel’s headquarters marks an important milestone in sustainable building in Germany.

    You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection