• Viborg City Hall

      Our new city hall in Viborg, Denmark is designed with the public and the planet in mind. Solar energy, natural ventilation and ample green spaces reflect a dedication to ecological consciousness; helping the city of Viborg foster community and environmental wellness for generations to come.

      • Location:
        • Viborg, Denmark
      • Client:
        • Municipality of Viborg
      • Area:
        • 19,400 m2
      • Team:
        • Engineer: COWI
        • Landscape: Lisbeth Westergaard
      • Status:
      • Photos:
        • Kontraframe
      • Show more
    • In form and function, the Viborg City Hall is the new heart of the city. A six-story sunlit central atrium welcomes city employees and residents alike, whose engagement with the building’s open, multi-use work spaces fosters interaction between the public and local government. Harnessing solar energy and providing inviting public green spaces, the Viborg City Hall embodies the civic and social priorities of the city in iconic Scandinavian style. The project reclaims an area formerly occupied for military use, reinvigorating the site with new activity and circulating this energy into the surrounding neighborhoods. Emphasizing sustainability, connectivity and flexibility, the new city hall is a striking statement of public values for the city of Viborg.

    You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection