You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection
;
    • The Springs in Shangai

      Since the 5th century, Chinese Shan Shui painting has captured the dramatic form of the country’s mountainous landscapes. Today, the poetic lines of Shan Shui have inspired the towers of The Springs, giving native natural roots to a new center of community and innovation in Shanghai.

      • Location:
        • Shanghai, China
      • Area:
        • 114,300 m² (1,200,000 ft²)
      • Year:
        • 2021
      • Status:
      • Client:
        • Tishman Speyer
      • Team:
        • SLA (landscape), UDG (LDI), Arup (MEP), Inhabit (facade)
      • Show more
  • Three terraced towers define The Springs, with layered silhouettes and planted exteriors reminiscent of the picturesque Shan Shui peaks. Strategically positioned to maximize sunlight and to block prevailing winds, the towers create a climate-controlled central courtyard intended as a local outdoor gathering point for residents and visitors alike. Research and artistry intersect in this courtyard, which supports The Springs’ sustainability ambitions as it evokes the Shan Shui landscapes of the architectural vision. Community forms both the physical and conceptual core of The Springs, an architectural statement grounded in Chinese artistry.

    The project is located in Yangpu District, one of the fastest growing regional and educational centres in Shanghai and is providing a human-centric, sustainable, and innovative office space for the area.

    "Our design initiative was to create a protected new community environment in the heart of the city, contributing to the great potential of the Yangpu area as a new focal point for Shanghai to attract public life."
    - Claude Godefroy,Partner, Design Director of Henning Larsen

     

  • Sustainability Design

    Based on the concept of the valley, the Architects designed an overall plan to create a comfortable and pleasant microclimate environment for The Springs Plaza. The sustainable strategic layout creates a public realm, improves air-quality, reduces noise pollution, while bringing natural light into the space. The greenery and multiple walkways form a public network that will attract natural flows from the surrounding area and enhance the vitality of the community.

    In addition to creating a comfortable microclimate, the project also had to be designed and refined simultaneously. Targeting the building's energy consumption, the Designers ultimately reduce the need for heating, cooling, ventilation, and artificial lighting. This is not simply an optimization technique, but a fundamental solution to these problems in architectural design.

    Furthermore, the project strives to create a more flexible working space of the future with innovative thinking, like the three office buildings in the valley, offering a variety of office products in different typical floor areas to meet the needs of today and tomorrow.