• Novo Nordisk Corporate Center

      Novo Nordisk is a worldwide organization with offices in more than 77 countries. The global headquarters in Denmark is designed as an open gesture to colleagues around the world.

      • Show more
    • Novo Nordisk is synonymous with global leadership and innovation within the treatment of diabetes. The new Corporate Center is designed in a circular shape, which gives employees and management the feeling of being connected to their surroundings. A spiral staircase winds through the building, from the foyer at ground level to the executive offices at the top floor. A spectacular skylight allows views to the sky and casts natural daylight into the entire atrium space. Our choice of sustainable materials, mainly from Scandinavia, contributes to a healthy indoor climate and work environment. Located in a green park in the heart of the Novo Campus, the headquarters provides a distinctive, sustainable setting for the daily work of staff and management.

    • Healthy Indoor Climate

      A conscious material strategy is vital to secure optimal indoor air quality and a healthy work environment.

      The materials used in Novo Nordisk Corporate Center have been carefully selected and balanced, based on most recent knowledge of resource efficiency and environmental impacts.

      All wood in the building is FSC-certified, and materials are primarily from Scandinavia and Northern Europe to avoid transportation over long distances. A unique ceiling which supports displacement ventilation has been developed in a close collaboration between architects and engineers. This ensures a steady exchange of air and minimizes drafts. Likewise, the use of indoor silicate paint reduces degasification in the building.

    • Modern Workspaces

      The space planning strategy for the Corporate Center reflects the organization’s ambition of continuous learning and development.

      Based on the corporate values of Novo Nordisk, workspaces are designed to promote knowledge sharing and interdisciplinary collaboration and thereby increase innovation and efficiency throughout the organization.

      A flexible, open floor plan enhances employees' influence on their workday and encourages natural interaction. As an experiment, one department has been selected to try out an office layout where no employees have fixed seats. Henning Larsen has developed a design guide for use of materials and colors in the headquarters. Thus, the architecture and interior design of the Corporate Center will set the standard for the design of future Novo offices world-wide. 

    You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection