• Mission Rock Building G

      Mission Rock, a 28-acre mixed-use development, gives San Franciscans a new place to work, play and call home. Henning Larsen’s tower at Mission Rock helps establish the site as an architectural and social centerpiece for the city.

      • Show more
    • Along San Francisco Bay, 28 acres of vacant former industrial land is about to give way to a striking new beacon of urban life on the waterfront. Mission Rock, a new development led by a public-private partnership between the San Francisco Giants, Tishman Speyer and the Port of San Francisco, will estabilish a new framework for civic life in San Francisco while reflecting an authentic sense of California’s cultural and natural heritage. Our 13-story Building G, the northernmost of the masterplan, draws inspiration from the striped basalt columns of the Devils Postpile National Monument in eastern California. Building G appears as a detailed rock face, a dynamic mass of stacked blocks and vertical sheers accented by lush green terraces. At street level, it reveals a textured natural façade that defines the storefront niches tucked among benches and flowering planters. The tower itself rises up from a fifth-floor mesa, crowned with wind-sheltered rooftop terraces offering commanding views of the San Francisco Giants’ Oracle Park stadium, the San Francisco skyline, and the Bay Bridge, stretching across the waters of the San Francisco Bay.

    • A Collaborative Design Process

      The Mission Rock development is the result of an international collaboration between world-class architects. Henning Larsen's tower is joined by buildings by MVRDV, Studio Gang and WORKac, and landscape work along the waterfront by SCAPE.

      Through numerous workshops with the clients and co-designers, we developed a scheme in which individual elements are conceptually united to create an architectural and social centerpiece for the city.

    • Inspired By Local Geography

      Our 13-story Building G, the northernmost of the masterplan, draws inspiration from the striped basalt columns of the Devils Postpile National Monument in eastern California.

      Our design use tactile, natural materials to offer an inviting, organic atmosphere, and deep facades to create a dynamic play of light and shadow.

    You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection