• Nils Stærk Gallery

      A versatile gallery space with an optimal indoor climate in the northwestern part of Copenhagen. The new gallery accommodates formal and informal spaces that visually mingle the public gallery with the employee area.

      • Location:
        • Copenhagen, Denmark
      • Client:
        • Nils Stærk Gallery
      • Area:
        • 500 m2
      • Status:
      • Photos:
        • Peter Nørby
      • Show more
    • The physical framework of the Nils Stærk Gallery is sufficiently subtle and minimalistic; giving primacy to the art it displays, yet at the same time is beautiful enough to complement it. The interior buildout consists of a large, adjustable gallery space, ample office seating, a meeting room, a warehouse, and an additional gallery for private collectors. The gallery walls are stark white, with an expressive ceiling that imitates daylight and references the building’s raw, industrial character. The galleries open into a courtyard, where sculptural installations can be displayed outdoors in natural lighting.

    You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection