• Jåttå videregående skole Fagskolen

    Et sentralt atrium med naturlig lys danner fellesarenaen til Jåttå videregående fagskole, og forgrener seg til flerbruks klasseromsmiljø. Bruken av dagslys fremhever og underbygger de sosiale rommene i bygningen. Henning Larsen skapte en skole med grunnleggende design som støtter individualiserte læringsopplevelser.

    • Lokation
      • Stavanger, Norway
    • Areal
      • 16,000 m2
    • År:
      • 2007
    • Status
    • Klient
      • Rogaland County Council
    • Services:
    • Fotos
      • Monica Larson, Kontraframe
    • Vis mer
  • Rom former måten vi lærer på. Utformingen av læringsrom bestemmer hvordan vi jobber innenfor dem, og definerer arten og opplevelsen av arbeidet. For Jåttå fagskole skapte Henning Larsen et miljø som rommer en rekke læringsmåter. Fylt med naturlig dagslys, danner et komfortabelt sentralt atrium det sosiale hjertet på skolen - Integrering av rom som en kafeteria, en lesesal og sosiale rom, viser flerbruksatriet måten bygningen oppmuntrer samfunnet på gjennom lys og aktivitet. Jåttå fagskole er med i finalen i World Architecture News ’World Class Education Awards 2009, og illustrerer hvordan Henning Larsen skaper rom for å understøtte individualisert læring.