• Seoul Valley

    Ved å tilføre en menneskelig målestokk til en viltvoksende metropol, gir Seoul Valley et fortettet bysentrum som passer til den kosmopolitiske identiteten til hovedstaden.

    • Lokation:
      • Seoul, South Korea
    • Area
      • 360,644 m² (3,881,940ft²)
    • År
      • 2020 -
    • Klient
      • Hanwha Construction
    • status
    • Services:
    • Team:
      • Siaplan Architects + Planners (Local Architect), Benoy (Retail Consultant)
    • Vis mer
  • Seoul Valley har en fremtredende beliggenhet ved siden av hovedstadens hovedstasjon, og setter en standard for byens revitaliseringskampanje med fotgjengeropplevelsen i forgrunnen. Utbygging med vekt på blandet bruk kombinerer kontor-, detaljhandel-, hotell- og boligprogram i et viltvoksende offentlig podium som bringer fornyet byliv til sentrum av Seoul. Rask urbanisering i det 20. århundre forvandlet hjertet av den eldgamle hovedstaden til et forretningsknutepunkt i vestlig stil, og mistet i stor grad det menneskeskalerte lappeteppet med tradisjonelle Hanok-landsbyer og hager. Seoul-dalen smelter sammen de to skalaene, og den trekantede profilen på horisonten fragmenteres i mange mindre strukturer når den senkes ned.

  • Å gjenoppfinne detaljhandelen

    Seoul Valley gir detaljhandelen et nytt preg, der baksidene elimineres og en innbydende fasade omfatter hele områdets omkrets.

    Seoul Valley gir detaljhandelen et nytt preg, der baksidene elimineres og en innbydende fasade omfatter hele områdets omkrets.

    Vår ordning gjør det mulig for besøkende å gå gjennom området som en innendørs opplevelse med utsikt til utendørs eller alternativt som en utendørs spasertur som en forlengelse av Seoullo Bridge og Seosomun Park. Denne utendørs passasjen gir tilgang til restauranter og utsikt over shoppingområdene, og tiltrekker seg forbipasserende som ikke nødvendigvis planla å gå inn på et kjøpesenter. Podiet på flere nivåer gir fleksibilitet for butikker på forskjellige nivåer til å åpne fasadene sine for uteservering, utstillinger eller pop up-arrangementer. Til og med butikker i kjelleren vil ha tilgang og utsikt til dagslys, noe som gir en ubrutt forbindelse til komplekset ovenfor. 

  • Tre store tårn stiger opp fra det sprikende offentlige podiet, hver av dem delt inn i mindre deler for å redusere følelsen av størrelse og skape fellesskap mellom rommene på bakkenivå.  På bakkenivå kan besøkende krysse området på mange måter og stoppe opp i butikker, på kafeer eller i terrassehagene. Faktisk er 'bakkenivået' spredt over flere nivåer, med hager, terrasser og gårdsplasser som definerer rommene mellom bygningene.

    • Rom for refleksjon i Seoul sentrum

      Den urbane geografien i Seoul kombinerer et topografisk nivå med daler og fjell med et bygget nivå med skyskrapere og tett infrastruktur.

      Seoul Valley responderer på denne kvaliteten ved å skape et urbane landskap som stiger og faller som grunnen den er bygget på.

      Den fremtidige byen trenger å fungere som et landskap. Vi ønsker å skape en horisontal og vertikal opplevelse med takhager, grønne fasader og beplantede gangveier, som sammen skaper et rikt og mangfoldig rom, med fokus på menneskers velferd og helse. I tillegg til å komprimere byens sentrum, forlenger Seoul Valley gangveien som ble etablert i og med den forhøyede Seoullo-broen som ligger rett ved siden av stedet, og tilbyr nye veier innen stedet og til byen generelt.

    • Som det første store prosjektet av en rekke planlagte prosjekter som tar sikte på å bringe liv tilbake til sentrum, setter Seoul Valley presedens for å finne tilbake til den menneskelige dimensjonen i den store byen.