• The Wave in Vejle

      Visible from rail, road and sea, the five peaks of the new apartments reflect the region’s hilly landscape and seafaring heritage.

      • Location:
        • Vejle, Denmark
      • Client:
        • Bertel Nielsen A/S
      • Area:
        • 15,000 m²
      • Status:
      • Team:
        • Grontmij
      • Photos:
        • Jacob Due
      • Show more
    • In a country largely defined by an overwhelmingly flat landscape, the rolling hills surrounding Vejle give geographic distinction to the Jutlandish town. In this context, the five peaks of The Wave apartments stand out as an architectural reflection of the rolling landscape and the waters of Vejle Fjord. Crossing over the Vejle Fjord Bridge or passing through town via rail, The Wave’s distinctive silhouette commands the view. It is the foundation for a revitalized waterfront, but also an architectural tribute to the local landscape, establishing a new visual identity for the town.

    You have added a new link to your collection You have deleted a link from your collection